Pehr Söderman är lydnadsinstruktör inom jägareförbundet. Han jagar när han får chansen, allt från Knipa till Älg. Hundarna är ständiga följeslagare på hans äventyr. Han har vuxit upp med retriever och har just nu både flatcoat och jaktgolden hemma. Hans hundar är i första hand apportörer, men används även till eftersök och som stöthundar. Pehr träffar ni mest på öppna träningar samt på kurser i apportering, spår och eftersök. Pehr leder och samordnar hundgruppen.


Christine Jansson har haft golden retriever sedan 1981 och har just nu tre jaktgolden. Från början höll Christine mest på med lydnad, bruks och viltspår men nu är det jakt och jaktprov som gäller. Christine är också utbildad lydnadsinstruktör inom jägareförbundet. Henne och hundarna träffar ni främst på öppna träningar samt apporteringskurser.


image1.jpeg

Camilla Hedenstedt är utbildad hundinstruktör inom jägareförbundet Steg 1 (allmänlydnad ), Steg 2 (problemhundar) och Steg 3 (fördjupning i hundars mentalitet) Camilla är även utbildad instruktör i Vård i det vilda och HLR-instruktör genom SKK. Hon är nybliven jägare och utbildad skjutledare på sin hemma skytteklubb (Rosersbergs jaktskytteklubb). Camilla har under de senaste åren haft två flatcoated retrievers samt en collie. Hennes hund Rulle är i första hand en sällskapshund och vandringskompis men har även tränats för apportering och eftersök. Rulle har prova-på-tränat Nose Work, agility och rallylydnad. Camilla träffar ni på de öppna tisdags träningarna.


Tommy Söderlund har sedan ca 20 år varit verksam med olika hundraser inom jakt och eftersök. Han har bland annat haft apporterande, stötande, drivande och stående hundar. För närvarande finns en grosser münsterländer och en jämthund hemma. Hans huvudsakliga intresse är eftersök där han nu är aktiv i Jägareförbundets eftersöksprojekt med id-spårning på sändarförsedda hjortar. Han var under flera år hund-ungdomsansvarig i länsföreningens styrelse, men ägnar sig nu enbart åt eftersöksbiten, samt hund/skytteutbildningar. Han har även varit länsansvarig jägare i NVR (nationella viltolycksrådet) där han  undervisat/haft föredrag för polisen samt kontaktmän i eftersöksjuridik mm. Tommy är av Svenska Jägareförbundet utbildad Länsinstruktör i eftersök. Han är även utbildad instruktör i eftersöksskytte, vildsvinseftersök och pedagogik.


Harald Svensson är viltspårdomare och av Jägareförbundet utbildad länsinstruktör i eftersök. Han har två tyska jaktterriers som han jagar och går eftersök med. I hundgruppen jobbar Harald främst med Jägareförbundets eftersöksutbildning, men även viltspårträning på olika nivåer.