Pehr Söderman är lydnadsinstruktör inom jägareförbundet. Han jagar när han får chansen, allt från Knipa till Älg. Hundarna är ständiga följeslagare på hans äventyr. Han har vuxit upp med retriever och har just nu både flatcoat och jaktgolden hemma. Hans hundar är i första hand apportörer, men används även till eftersök och som stöthundar. Pehr träffar ni mest på öppna träningar samt på kurser i apportering, spår och eftersök. Pehr är samordnare av hundgruppen tillsammans med Christine.


Christine Jansson har haft golden retriever sedan 1981 och har just nu tre jaktgolden. Från början höll Christine mest på med lydnad, bruks och viltspår men nu är det jakt och jaktprov som gäller. Christine är också utbildad lydnadsinstruktör inom jägareförbundet. Henne och hundarna träffar ni främst på öppna träningar samt apporteringskurser. Christine är samordnare av hundgruppen tillsammans med Pehr.


image1.jpeg

Camilla Hedenstedt är lydnadsinstruktör inom jägareförbundet och instruktör i Vård i det vilda och HLR-instruktör genom SKK. Hon är nybliven jägare och utbildar sig till skjutledare på sin hemma skytteklubb. Camilla har under de senaste åren haft två flatcoated retrievers samt en collie. Hennes hund Rulle är en flatcoated retriever och är i första hand en sällskapshund och vandringskompis men har tränats för apportering och eftersök. Rulle har även prova-på-tränat Nose Work, agility och rallylydnad. Camilla träffar ni på de öppna tisdags träningarna.


Anna E Svensson har två tyska jaktterriers som hon jagar och går eftersök med. Tidigare hade hon welsh terrier som jagade. Hon är utbildad instruktör via Jägareförbundet och Sv. Brukshundklubben. Anna är också legitimerad sjukgymnast, godkänd djursjukgymnast samt hundfysioterapeut och arbetar till vardags med rehabilitering och friskvård av hundar. Anna har även jobbat med hundar med problembeteenden. Anna träffar ni främst på öppna träningar, lydnadskurser, viltspår/eftersökskurser samt friskvård/massageutbildningar.


Tommy Söderlund har sedan ca 20 år varit verksam med olika hundraser inom jakt och eftersök. Han har bland annat haft apporterande, stötande, drivande och stående hundar. För närvarande finns en grosser münsterländer och en jämthund hemma. Hans huvudsakliga intresse är eftersök där han nu är aktiv i Jägareförbundets eftersöksprojekt med id-spårning på sändarförsedda hjortar. Han var under flera år hund-ungdomsansvarig i länsföreningens styrelse, men ägnar sig nu enbart åt eftersöksbiten, samt hund/skytteutbildningar. Han har även varit länsansvarig jägare i NVR (nationella viltolycksrådet) där han  undervisat/haft föredrag för polisen samt kontaktmän i eftersöksjuridik mm. Tommy är av Svenska Jägareförbundet utbildad Länsinstruktör i eftersök. Han är även utbildad instruktör i eftersöksskytte, vildsvinseftersök och pedagogik.


Harald Svensson är viltspårdomare och av Jägareförbundet utbildad länsinstruktör i eftersök. Han har två tyska jaktterriers som han jagar och går eftersök med. I hundgruppen jobbar Harald främst med Jägareförbundets eftersöksutbildning, men även viltspårträning på olika nivåer.


Björn och Birgitta Jansson köpte sin första hund 1984, en samojed som de körde drag med. De blev medlemmar i Svenska Brukshundklubben där de utbildades till instruktörer och har sedan haft kurser i lydnad, spår och sök både på land och i vatten. De har också tagit fram en räddningshund. 1998 köpte de första jakthunden, tog jägarexamen och har sedan dess mest ägnat sig åt jakt och eftersök. De har nu tre jaktlabradorer som älskar att jobba.


Sara Fors är Veterinär med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Sara har under många år gått med på jakter men inte förrän på senare tiden kommit sig för att ta jägarexamen. Hon har haft egna terriers sedan barnsben och i flocken har även ingått jämthund och münsterländer. Just nu har hon en strävhårig tax som ständig följeslagare.